terug naar het nieuwsoverzicht
#maatwerk - 8 Augustus 2019

Rad van (on)Fortuin voor Fortuna Sittard

De technische staf van Fortuna Sittard gooit het dit seizoen over een andere boeg. Spelers die te laat komen of andere regels overtreden, hoeven voortaan geen boete meer te betalen, maar dienen het zogenaamde Rad van Onfortuin een slinger te geven…

Op het rad van fortuin zijn diverse verwisselbare taartpunten bevestigd. Allemaal staan ze voor een ludieke straf. Enkele voorbeelden: ballen oppompen, waterflessen of materialen naar het veld dragen, push-ups doen, een mascottepak of prinsessenjurk dragen, meedraaien als keukenhulp, vlaaien halen voor de selectie en de auto’s wassen van de technische staf.

Echter: er is een maar. Geluksvogels kunnen via het geluksvogel-bordje nog onder hun straf kan uitkomen. In totaal zijn er vijfentwintig bordjes. Trainers Sjors Ultlee en Kevin Hofland kunnen gedurende het seizoen dus wisselen.
Spits Bassala Sambou beleefde de primeur. Hem staat een uurtje assisteren in de fanshop te wacht.

Het rad van( on)Fortuin van Fortuna Sittard is geleverd met een speciale plaat.Fortuna  Sittard wilde graag een rad gebruiken als alternatief boetesysteem. Om tijdens het seizoen voldoende afwisseling te hebben in de straffen wilden ze het rad kunnen aanpassen.

In overleg hebben we gekozen voor een rad van Fortuin van plexiglas om een mooie uitstraling te creëren. Naast de productie verzorgden wij ook de opmaak van het rad in gewenste huisstijl.

Benieuwd naar de toelichting van de trainer Kevin Hofland, beluister het radiofragment via NPOradio1.

Wilt u meer lezen over het rad van onFortuin van de voetbalclub, lees meer op NOS, De Telegraaf, Limburger, Sittard-geleen, Sportnieuws en 1Limburg.

Bent u als voetbalclub of vereniging op zoek naar een rad van fortuin als boetesysteem, verloting of actie? Wij denken graag mee over jullie wensen!

Gerelateerde nieuwsberichten